МЕЃУНАРДНАТА ЗАЕДНИЦА ГИ ШТИТИ И БРАНИ ТЕРОРИСТИТЕ? – Зошто мислеле дека ќе ги спасат?


ДАЛИ МЕЃУНАРДНАТА ЗАЕДНИЦА ГИ ШТИТИ И БРАНИ ТЕРОРИСТИТЕ ??? ЈАВНОСТА ОЧЕКУВА ЈАСЕН И НЕДВОСМИСЛЕН ОДГОВОР 

,, ЗОШТО ТЕРОРИСТИТЕ БИ МИСЛЕЛЕ И ВЕРУВАЛЕ ДЕКА ОЕБС ЌЕ ГИ СПАСИ И ОДНЕСЕ НА КОСОВО? ДАЛИ НЕКОЈ ИМ ДАЛ ТАКВИ ГАРАНЦИИ??? 

Освен што меѓународната заедница мудро избегнува да ги нарече терористи напаѓачите од Куманово и ги ословува како „вооружена група“ се повеќе се истакнува и загриженоста што не чувме ни остра осуда на нападатот во Куманово од нив.

balkan-cia-630x362

Денеска српскиот министер за надворешни работи Ивица Дачиќ изјави дека Србија е вознемирена затоа што Западот не го осудува албанскиот тероризам, јави ТАСС

– Зошто идејата за селабанско обединување на Балканот не се осудува во голема мерка од страна на Брисел, Вашингтон и другите западни земји, нагласи Дачиќ во Белград на заедничката прес-конференција со шефот на руската дипломатија Сергеј Лавров.

Денеска се појави и видео снимка од интервју со терористот кој и избега на полицијата. Во интервјуто тој вели –

“Мислевме дека ќе не преземе “OEBS”, а не полицијата. Да знаевме немаше да се предадеме, туку ќе се боревме додека не умреме сите”, рекол Османи.izbegan terorist

Османи рекол дека не се предале поради тоа што снемале муниција, туку поради тоа што еден од неговите пријатели разговарал со некого на телефон, и дека му било кажано дека во населбата пристигнале и претставници на OEBS, изјавил тој за интервјуто на RTK.

Видео од интервјуто на избеганиот терорист и целиот текст на следниот – ЛИНК

Избеганиот терорист: Не се предадовме на полиција, мислевме дека “OEBS” ќе не преземе и носи на Косово (Видео)

Деновиве излезе и информација за извештај на ЦИА во кој се вели

Ако САД и после терористичките напади во Куманово продолжат со политиката на безрезервна поддршка на Албанците и ако ЕУ и понатаму го пречутува проектот на создавање на „Голема Албанија“ тоа би можело да доведе до формирање на Православен сојуз на Србија, Грција, Бугарија и Македонија како и до Трета балканска војна.

ДАЛИ МЕЃУНАРДНАТА ЗАЕДНИЦА ГИ ШТИТИ И БРАНИ ТЕРОРИСТИТЕ ??? ЈАВНОСТА ОЧЕКУВА ЈАСЕН И НЕДВОСМИСЛЕН ОДГОВОР

,, ЗОШТО ТЕРОРИСТИТЕ ВИ МИСЛЕЛЕ И ВЕРУВАЛЕ ДЕКА ОЕБС ЌЕ ГИ СПАСИ И ОДНЕСЕ НА КОСОВО? ДАЛИ НЕКОЈ ИМ ДАЛ ТАКВИ ГАРАНЦИИ???

Македонските граѓани со право го поставуваат ова прашање – се уште се сеќаваат како америка и меѓународната заедница во климатизирани автобуси ги евакуираше терористите од Арачиново во моментото кога македонските безбедносни сили беа на чекор да ги поразат.

 

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1