Мистерија: Што се крие под пирамидите? Градови, тунели или стотици тони злато?


За во потполност да ги сфатите тајните информации во Библијата, важно е да ја сфатите големината на системот на подземни тунели и со нив поврзаните простории кои се наоѓаат под површината на пирамидите.

За она што се случувало под песокот пред неколку илјади години во денешните книги во историја нема податоци, а тоа го потврдува и откритието до кое се дошло во текот на последниве осумдесет години.

egipetОазата Фајум, неколку километри оддалечена од границата на Мемфис е необично и интересно место. Во бујната, плодна долина, фараоине кои себе се нарекува “господари на кралскиов лов”, фаќале риби и дивеч со помош на бумеранг. Езерото Моерис некогаш се граничело со Фајумската оаза, и на нејзиниот брег се наоѓал славниот Лавиринт за кој Херодот рекол дека бескрајно воодушевува.

Лавиринтот содржел 1.500 соби и еднаков број на подземни простории во кои на грчките историчари не им било дозволено да влезат. Од овој систем на тунели и подземни простории најмногу бил импресиониран Херодот, кој со воодушевување и почит пишувал за ова место.

Таму се наоѓаат 12 правилно распоредени палати, меѓусебно поврзани со премини, кои имале бројни тераси и биле подредени, околу 12 дворци. Тешко е да поверувате дека тоа е дело на човекот. Ѕидовите биле прекриени со релјефни форми, а секој дворец бил изграден од бел мермер и украсен со најдобрите и највредни предмети.

Близу аголот каде што завршува лавиринтот се наоѓала пирамида, 80 метри висока, со подземен премин преку кој се влегува во неа. Според сознанието, преку подземен тунел, оваа пирамида се поврзувала со пирамида во Мемфис…

Think.mk

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1