Митко Чавков, нов министер за внатрешни работи


Митко Чавков е новиот министер за внатрешни работи, а Владо Мисајловски за транспорт и врски. Констатирани се оставките на Гордана Јанкулоска и Миле Јанакиески.

За предлогот Чавков да биде министер за внатрешни работи, премиерот Груевски истакна дека тој веќе 28 години работи посветено во МВР на сите ниво, почнувајќи од инспектор па до директор на Бирото за јавна безбедност која што е функција именувана од Владата, исклучително искусен човек во професијата со ниту една дамка во својата кариера.

mitko cavkov

Митко Чавков е новиот министер за внатрешни работи, кој на оваа фукција доаѓа од позицијата директор на Бирото за јавна безбедност при МВР која ја извршуваше од мај 2013 година.

Роден е 24 јануари 1963 година. Дипломирал на Факултетот за безбедност во Скопје, магистрирал на Правниот факултет во Скопје и докторант е на Правниот факултет во Скопје. Работното искуство го почнува во Министерството за внатрешни работи. По завршување на приправничкиот стаж работи како инспектор во УБК, началник на Секторот за криминалистичка полиција во Регионалниот центар на МВР во Струмица, заменик-началник на РЦ на МВР во Струмица, виш инспектор за дрога во МВР, началник на Секторот за криминалистичка полиција во РЦ на МВР во Струмица, самостоен инспектор за финансиски криминал во РЦ на МВР во Гевгелија.

Чавков потоа работел и како главен инспектор за финансиски криминал во одделот за организиран криминал во МВР, началник на одделот за организиран криминал во Централните полициски служби во Бирото за јавна безбедност при МВР, началник на Центарот за сузбивање на организиран и сериозен криминал во Централните полициски служби во Бирото за јавна безбедност при МВР, началник на централните полициски служби во Бирото за јавна безбедност при МВР и директор на Бирото за јавна безбедност при МВР.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1