Можете да си пресметате кој жител по ред сте на Земјата – Линк


planeta lugje

Најновата интересна апликација може да пресмета и колку луѓе живееле пред вас откако започнала историјата.
Податоците се добиваат врз основа на бројките за светската популација на Обединетите нации, а апликацијата на својот сајт ја постави BBC и предизвика големо внимание.
Доколку сакате да дознаете кој жител по ред сте биле во моментот кога сте се родиле и колку луѓе живееле пред вас, тоа можете да го направите на овој линк, внесувајќи го вашиот датум на раѓање.
Првиот број е точниот број на луѓе кои што биле живи во моментот кога сте се родиле. Додека вториот покажува колку луѓе живееле пред вас.
svet broj
Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1