На која возраст стануваме возрасни?


Иако во многу култури се верува дека кога ќе се наполнат 21 година од животот тоа всушност е пресвртница, одностно премин од детството во адолесценцијата, а со тоа се означува и зрелоста и крајот на правење глупости.

Сепак, австралиските истражувачи велат дека промената всушност се случува во 30 година од животот.

Според истражувачите повеќето млади луѓе кои имаат 21 година не се чувствуваат дека пораснале. Чувството на зрелост се случува кога ќе се наполнат 30 години.  “На 21 година младите се забавуваат, патуваат, образуваат, избираат професија, а создреваат на 30 години”, тврди психологот Хју Мекеј од Хералд сан..

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1