На сите ни се случило – Ова е спас во случај на заборавање на лозинката


Пред сè, треба да знаете дека ова работи само доколку претходно сте ја зачувале лозинката.

Како да ја откриете лозинката на секоја социјална мрежа?

Поставете ја стрелката од глувчето на местото на точките на скриената лозинка. Притиснете на десен клик. Кога ќе излезе менито, притиснете на „Inspect element“. 20150110-spas-vo-sluchaj-na-zaboravanje-na-lozinkata-1

На екранот треба да видите код. Барајте дел од кодот обоен во сино за да го најдете местото на лозинката. Треба да пишува type=”password”. Веднаш до зборот password напишете show. Треба да изгледа вака: “show password”. Сега може да ја гледате лозинката. 20150110-spas-vo-sluchaj-na-zaboravanje-na-lozinkata-2
Како да ја откриете лозинката во „Google chrome“?

Притиснете на знакот во десниот горен агол и притиснете на „Settings“. Притиснете на „Advanced settings“. Притиснете на „Manage passwords“ за да добиете листа од вашите лозинки. Означете го името на интернет-страницата во која сакате да влезете и притиснете на „Show“ за да ја видите лозинката.

20150110-spas-vo-sluchaj-na-zaboravanje-na-lozinkata-3

Како да ја откриете лозинката во „Firefox“?

Притиснете на иконата со три хоризонтални линии и притиснете на „Options“ во менито. Притиснете на „Security“, па на копчето означено како „Saved passwordѕ“ и ќе добиете листа од вашите интернет-страници. Притиснете на „Show passwords“ за да ги видите лозинките.

20150110-spas-vo-sluchaj-na-zaboravanje-na-lozinkata-4

Fakulteti.mk

 

 

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1