Над 40 проценти од децата од Фукушима болни од тироидната жлезда


И покрај тоа што нам ни се чини дека вестите за Фукушима стивнаа, не значи дека страдањето на нејзините жители е завршено. Речиси 41 % од 57,000 деца од Фукушима покажуваат позитивни резултати на тестовите за рак на тироидната жлезда, и 4/5 евакуирани се соочуваат со тироидни абнормалности. Дури и лекарите во Токио забележуваат драстично зголемена бројка на невообичаени симптоми помеѓу жителите. Но владините претставници прават се што е во нивна моќ тоа да остане тајна. Велат дека тоа е резултат на преголема внесена количина на морска храна.

 radiationmap-260x162

Ширење на радијација

Иако е точно дека рибите фатени во близина на нуклеарната централа покажаа 258 пати повеќе од она што владата ги смета за “сигурно” ниво на зрачење, нивото на радијација надмина евакуациони зони надвор од Токио кон крајот на минатата година. Ако водните животни низ Пацификот се озрачени и радиоактивни изотопи биле пронајдени во горниот слој на почвата во Калифорнија, тоа е веќе сигурен облог дека фактот што луѓето од Токио кои се жалат на дијареа, симптоми слични на грип и сл. , не е проблем на внесување премногу морска храна. Всушност, цезиум-37 изотопи имаат подолг полуживот од јодид изотопи, кои влијаат на тироидната жлезда

Владините претставници не помагаат

Силните докази очигледно ја прават владата нервозна, бидејќи, и покрај илјадниците деца на кои им е потребен третман, официјалениот декрет е да се спречи тестирањето пред да биде имплементиран во други области од страна на засегнатите граѓани. Еден јапонски педијатар побара на YouTube помош од надвор бидејки на Владата очигледно приоритет и е репутацијата, а не здравјето на своите граѓани, и многу родители сакаат да ја знаат вистината

Ирма Башеска

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1