Навалете: Канада бара странци за работа – најбарани електричари и механичари


Канадските власти започнаа да прифаќаат барања од странци со стручна подготовка во оквирот на програмата за пополнување на дефицитарен кадар во одделни делови на земјата.

canadamapflagМинистерот за имиграциони прашања Џејсон Кени изјавил дека со новиот програм се планира да се пополнат сите работни места за кои на земјата и недостасува кадар, со странци, а со тоа да се помогне за развој на земјата.

Канада има во план да прифати до 3000 барања од странци за точно 34 професии меѓу кои најбарани се електричари и механичари. За да може да се аплицира странецот мора прво да добие понуда за работа од некоја канадска фирма за да се осигура дека ќе има работно место по пристигнувањето во земјата.

Странците исто така мора да имаат познавање од еден од двата службени јазика во земјата – француски и англиски. Подетални информации за програмата има на сајтот на министерството за имиграција.

http://www.canadavisa.com/news/entry/breaking-news-federal-skilled-worker-program-will-reopen-in-may.html

http://www.cicnews.com/2012/11/canada-announces-immigration-levels-year-111990.html

http://www.incanadanow.com/index.php/looking-for-work/

 

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1