Никотин од испушени цигари тлее во домот со месеци


Научниците ја мереле количината на никотинот од цигарите во 100 стана на пушачи и 50 стана на непушачи.одно живееле пушачи и затоа и комплетно ги чистеле пред да се вселат.

cigaraСпоред резултатите од истражувањето два месеци по отселувањето на пушачите од становите, количината на никотин во воздухот била голема а никотинот што се задржал на површините бил до 150 пати поголем во становите каде претходно живееле пушачи.
На прстите на непушачите кои се вселиле во бившите станови на пушачите, пронајдени се девет пати повеќе никотин отколку на прстите на непушачите кои отсекогаш живееле во простор без чад
Децата кои се преселиле во поранешните домови на пушачите имале пет пати повеќе никотин во урината од децата во непушачките домови.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1