Нови фотографии докажуваат дека чудовиштето од Лох Нес постои


Чудовиштето од Лох Нес конечно беше снимено на камера. Фотографот Џорџ Едвардс, цели даваесет и шест години го барал досега неоткриеното животно кое што се криело во езерото Лох Нес.

Минувајќи по 60 часови неделно на наговиот брод „Nessie Hunter lV“, во потрага по легендарното чудовиште, на крајот неговите напори се исплателе.

„Убеден сум дека го видов и сликав. Отсекогаш верував дека тоа постои. Голем број на луѓе го имаат видено чудовиштето и за тоа се зборува веќе подолг период“, рекол Едвард, кој дополни дека неговата прва снимка била направена во 565AD. Од тогаш голем број на очевидци изјавиле дека го имаат видено чудовиштето од Лох Нес.

60 годишниот ловец, вели дека имал само една шанса да го набљудува чудовиштето, во период од десетина минути, а потоа истото полека потонало во водата и повеќе не излегло.

Морнарот чекал повеќе од девет месеци за да ја објави сликата, снимена со Самсонг дигитална камера. За време на тој период, ја пратил сликата во САД, за да ја анализираат и да бидат сигурни дека на нејзе се наоѓало легендарното чудовиште од Лох Нес.

Tags: , ,

Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1