Нови цени на патарините во Србија


Од денеска на патиштата во Србија се воведуваат нови цени на патарините.

ЈП „Путеви Србије“ ја информира јавноста дека со одлуката за измена и дополнување на одлуката за висината на посебната такса за користење на јавниот пат, неговиот дел и патниот објект – патарина, е извршено усогласување на девизниот ценовник за патарина со важечкиот курс на еврото.

Новиот ценовник почнува да важи од 15 септември.

Врз основа на новата одлука тековниот девизен ценовник се пресметува според курсната листа бр. 173 од 10. 9. 2018 година и средниот курс на еврото од 118,2951 динари.

Новата одлука исто така го дефинира заокружувањето на цените во евра, така што вредноста од 0,01 до 0,49 е заокружена на 0,50 евра и од 0,51 до 0,99 на 1,00 евро.

 

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1