Новинарите од Македонија ќе треба да се пребројат – бара министерство за информатика


Сите здруженија на новинари од Република Македонија најдоцна до 10 февруари 2014 година, до Министерството за информатичко општество и администрација треба да достават регистар на евидентирани членови и потврди за уплатена членарина за тековната година.

mediumЦелта, како што соопшти Министерството за информатичко општество и администрација, е да се утврди кои две здруженија на новинари од Република Македонија се со најголем број на членови, заради спроведување на постапката за именување членови на Советот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги и членови на Програмскиот совет на МРТ.

Ова обврска, како што се наведува, е согласност со членот 14 став (11) од Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1