Новиот нацрт извештајот за Македонија содржи чиста препорака


МИА дојде до нацрт извештајот за Македонија во кој Европската Комисија препорачува безусловен старт на преговорите.

Формулацијата, сепак, може да биде променета во последен момент предупредуваат извори во Брисел за МИА.

– Во светло на постигнатиот напредок, ЕК препорачува преговорите за членство да започнат со Поранешната југословенска Република Македонија. Одлучувачки ќе биде задржувањето и продлабочувањето на сегашниот реформски чекор за итните реформски приоритети. Со цел да го поддржи ова, ЕК би го применувала засилениот пристап за преговарачките поглавја во областа на судството, фундаменталните права и правдата, слободата и безбедноста во земјата, стои во делот на извештајот на ЕК што се однесува на нашата земја.

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1