Од денес „Средношколска среда“ и бесплатен превоз за студентите


Почнувајќи од 1 јануари 2016 година студентите ќе можат бесплатно да се возат во автобусите на ЈСП- Скопје. Овој проект, кој неодамна го најави премиерот Никола Груевски, веќе од утре станува реалност.

Од утре, покрај бесплатниот превоз за студентите, почнува да важи и проектот наречен „Средношколска Среда“.avtobus nov jsp

Секоја среда на сите средношколци, ќе им се овозможи бесплатен превоз на жичарницата на Водно и со железничкиот сообраќај во Македонија, како и бесплатни билети за театрите, музеите и кината во државата.

-Верувам дека ќе придонесат за интересот на овие категории и ќе обезбедат дополнителна вредност во тие полиња. Овие два проекта се дел од една поширока палета од 100 мерки и проекти кои се наменети за младите и за образованието како составен дел од младинскиот живот, и кои во идниот период ќе бидат објавувани од страна на нашата политичка гарнитура, проекти и мерки на кои сериозно работевме подолг период, и тоа од страна на стручни лица, но пред се како резултат на добиени идеи од страна на младите лица кои се најмногу засегнати од младинските предизвици и најдобро ги чувствуваат младинските потреби, и како резултат на тоа имаат најдобри решенија за истите, додаде Груевски, кога ги најави двата мега проекти за млади.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1