Од што умрела Дениса – во грчкиот извештај пишува дека причината за смртта е непозната!


Смртта на девојката, за која грчките власти тврдат дека е Дениса Маркоска во извештајот е заведена како „Морс игнота“.

Посмртницата воедно е и единствениот документ што во Македонија е испратен од Грција заедно со телото, пишува Канал 5.denisa brod1

Во медицинскиот речник Морс игнота значи непозната природна смрт.

Во објаснувањето е наведено и дека причина за смртта не е позната и дека во моментот на смртта немало други присутни.

Родителите на Дениса Маркоска вчера попладне дале примероци за ДНК и сега се вршат испитувања за утврдување на идентитетот на жртвата.

Во Институтот за судска медицина во Скопје веќе е започната реобдукција на телото, а во тек се ДНК анализите.

Резултатите од реобдукцијата ќе бидат доставени до Министерството за здравство како нарачател на постапката и на семејството Маркоски.

Лекарите од судска медицина не сакаат да прогнозираат колку време ќе биде потребно да завршат сите испитувања.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1