Откриена тајната на француските мајки – Како да спие бебето во текот на цела ноќ


  Нешто интересно за Франција: нивните бебиња веќе на двомесечна возраст спијат преку цела ноќ.
bebeОва е многу необично, споредено со деца од други земји. Нивното решение се вика „ЛА ПАУЗА“. Кога нивните деца се будат или врескаат, наместо веднаш да реагираат, француските родители им оставаат една до две минути сами да се смират и можеби да продолжат да спијат. Ако не се случи така, само тогаш детето го земаат во раце.
Една од причините за чекањето, а таа што малечките бебиња прават многу движења додека спијат. Тоа е нормално и во ред. Ако родителите избрзуваат и и го земаат во раце секогаш кога ќе отвори очи, всушност ќе го разбудат.
Друга причина за паузирањето е тоа што бебињата се будат помеѓу нивните фази на спиење, кои траат околу два часа.
Нормално е малку да поплачат кога првпат се учат да ги поврзат тие фази. Ако родителот автоматски тоа го тумачи како барање за храна или знак за мака и брза да го смири бебето, тоа тешко ќе научи само да ги поврзува фазите. Тоа значи дека ќе треба секогаш да му доаѓа некој за да го успива на крајот од секоја фаза.
Sezadeca
Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1