Ова е причината поради која е забрането да се фотографирате насмеани на пасош и лична карта


Сите нови пасоши содржат чип во кој се чуваат биометриски информации за вас кои се добиени од фотографијата. Токму тоа е главната причина зошто фотографијата на овој документ не треба да се смеете ниту да носите очила.licna karta

Всушност, таа фотографија ги скенира и клучните карактеристики на вашето лице, како што се растојанието меѓу очите, од врвот на носот до брадата.

Правилото е личноста при фотографирањето за пасош да има неутрална фацијална експресија за лицата полесно да можат да се споредуваат со оние во базата на податоци. Бидејќи ширината на насмевката варира, техонологијата за препознавање на лица во такви случаи е тешко да изврши идентификација.

Се што ги крие овие делови – како што се очила за сонце, или широка насмевка, ја смалува ефикасноста за користење на алгоритмот, нешто како фотографија која е надвор од фокусот.

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1