Ова не треба да го чувате под скалите: Носи несреќа!


За почеток никогаш немојте да ставате нешто на што никогаш не би сакале да нагазите. Мошне е важно да бидете свесни за нештата што ги ставате под скалите.

Под скалите не треба да се наоѓа било што што е поврзано со нечија маса или работа и никогаш немојте да ставате остава за важни документи или предмети, затоа што секојдневно ќе газите врз нив.stepenice-1458387540-83422

Под скалите не треба да поставите кујнски пулт или собен бар. Иако, ова се некои од начините на кои што најчесто се искористува просторот под скалите. Ако пултот или барот се наоѓаат во близина на скалите тоа е во ред, но ако се под него а имаат и вградена славина, тоа симболизира загуба на богатството на селото семејство, затоа што симболично, се’ се одлева.

Конечно, под скалите никогаш не треба да ставате воден базен или фонтана. Со тоа се нанесува штета на следната генерација во домот и се врши негативно влијание врз нејзината среќа.

Оставите лоцирани под скалите се во ред. Според фенг шуи, сосема е во ред во тие остави да се чува семејната опрема и останати реквизити.

НетПрес.мк

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1