Овие вреќички вредат злато – Еве зошто


Вреќичките со силика гел можат да имаат повеќенаменска примена, иако до сега сигурно повеќето од вас ненамерно ги фрлале!
Малите вреќички со силик гел ги добивате секогаш кога купувате нови чевли, торби и слично. Наместо да ги фрлате, искористете ги бидејќи тие навистина можат да ви помогнат, а еве и како.silicagelpacket_6-81104
Имено, можете да ги ставите во кутија со алат, во торба во која носите работи за теретана или торба каде го чувате вашиот фотоапарат бидејќи тие ја спречуваат насобраната влага.
Ставете неколку вреќички во ормарот каде што ги чувате крпите, во ќесата за украси за елката бидејќи така ќе изгледаат како да се нови.
Држете ги покрај ветробранското стакло и така ќе спречите негово замаглување, ставете ги во несесерот со шминки за тие да останат свежи, држете ги во фотоалбумот за фотографиите да изгледаат како нови. Држете ги во близина на смеките кои сакате да ги посадите за да останат свежи.
Решете се од лошиот мирис на старите книги така што во книгите ќе ставите вреќички од овие пакувања.
Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1