Панчевски е распореден во Одделот за прекршоци


Поранешниот претседател на Основниот суд Скопје 1, Владимир Панчевски од Кривичен е прераспределен во Одделот за прекршоци при истиот суд. Одлуката за прераспределбата е донесена од новиот претседател на судот Иван Џолев.

Во периодот кога Панчевски беше претседатела на скопска единица, одлучи судијата Џолев да го прераспореди во прекршоци. Потоа следуваше кривична пријава од Џолев до Панчевски бидејќи тој му вршел притосок да забрза судска постапка. Подоцна пријавата беше отфрлена. Веднаш потоа Панчевски му поднесе кривична пријава на Џолев обвинувајќи го за лажно пријавување.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1