Плаќање до 1.000 денари преку мобилен


hand-holding-mobile-phoneГувернерот на Народната банка на Република Македонија, Димитар Богов му издаде согласност за вршење микроплаќање на операторот Т-Мобиле Македонија.
– Со микроплаќањето се овозможува плаќање производи и услуги преку мобилен телефон, во поединечен износ од 1.000 денари, но не повеќе од 6.000 денари во текот на еден месец – известија од НБРМ.
Условите за микроплаќањето ќе бидат регулирани со договорите за микроплаќање.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1