Пред 15 години ЦИА знаеле дека ќе настане Исламска држава


Пред точно 15 години, ЦИА ги објавила своите прогнози за 2015 година во извештај од 70 страници.

Ние ви ги пренесуваме најзначајните делови од извештајот:CIA-logo-500x358

„Меѓународните односи ќе бидат скроени од страна на моќните организации, кои ќе имаат поголемо влијание од националните држави. Прогноза: Најверојатно точно“-е наведено на почетокот на извештајот.

Различни теоретичари на конспирации моментално би се согласиле со оваа констатација.

Медиумите во САД, оценувајќи ја оваа прогноза, тврдат дека ЦИА била во право а како примери на моќни организации, ја наведуваат Исламската држава или хакерите кои го „собори“ Сони.

„Од денес па се до 2015 година терористичките напади ќе станат се почести, потешко предвидливи и ќе предизвикуваат многу голем број на цивилни жртви. Прогноза: Точно.“

„Ирак и Иран ќе развијат далекодосежно оружје за масовно уништување. Иран би можело да го тестира ова роужје веќе до 2004 година.“-Оваа прогноза се воспостави како неточна.

ЦИА од Ирак направи глобален непријател на САД, но и на целиот свет, а американската војска интервенираше. Иран од друга страна, исто така трпи разни притисоци од САД и од голем број на други надворешни фактори, како здруженија за човекови права, но и понатаму не попушта.

ЦИА исто така предвиде дека популацијата на планетата ќе ја надмине бројката од 7,2 милијарди жители, што е апсолутно точно.

„Кинеската економија ќе расте до таа мера да ќе ја престигне Европа и ќе стане втора економска сила во светот, веднаш зад САД.“

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1