Професор штрајкува со глад – студент го малтретирал со години


Наставник по Арапски од Филолошкиот факултет во Белград, Башар Ибрахим ел Хадл, по потекло од Ирак, вчера започна штрајк со глад во фоајето на факултетот.

Причина е неговиот студент од четврта година Марко Јовановиќ.

– Јас не можев да го издржам ова повеќе, еве веќе три години мојот студент ме понижува, ме навредува на национална основа, ми кажува дека сум луд, и тоа пред сите други студенти. Тој зборува за мене наоколу, а и мене ми се заканува како ке ми ја скрши главата, а еднаш дури и физички ме нападна,, се жали професорот Башар.

тој додава дека поднел и жалба до деканатот минатата година, но дека му била одбиена и немал друг избор освен да почне штрајк со глад.

Студентите кои новинарите ги затекнале на Факултетот велат дека професорот е во право и дека тие го подржуваат.

Велат дека студентот навистина многу лошо се однесувал со професорот, а поради неговите чести префрлувња за време на предавањата дури ниту тие неможат да ги следат предавањата на мир.

Јовановиќ пак тврди спротивно но во изјавата за новинарите изјавил
– Тој прво не е ни професор, тој е ментор. А мене ме заклучуваше и не ме пушташе да излезам од неговиот кабинет, не ми даваше да ги слушам предавањата,, вели студентот Марко Јовановиќ.

Share Button
Андријана Станојовска

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1