Сексот од задоволство бил ментална болест


Сега луѓето кои имаат висок сексуален нагон треба да бидат етикетирани со терминот „ментална болест“.

warning_sex_addictПсихијатрите се обидуваат да ги дијагностицираат сите можни човечки состојби како ментални болести со одреден код и соодветна фармацефтска интервенција.

На ред дојде и сексот – Хиперсексуално пореметување.

Ако сакате да имате многу секс или да го искористите сексот за да направите да се чувствувате подобро, овие медицински истражувачи бараат да бидете дијагностицирани. Кои се симптомите?

Science Daily известува:

Ова вклучува повторливи  сексуални фантазии, нагони и однесувања кои траат 6 месеци или подолго, а не се предизвикани од други проблеми како злоупотреба на дрога, други медицински состојби или манични епизоди поврзани со биполарно пореметување. Исто така, индивидуите кои би биле дијагностицирани со ова нарушување мора да покажат сексуална активност во моменти на нерасположение и депресија и да го користат сексот како начин на ослободување од стресот.

Ирма Башеска

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1