Сепак нешто чудно се случува на планината Ртањ


Истражувач од центарот “Духот на Ртањ” ги одведе новинарите на местото каде необјаснети работи се случуваат за науката. Стрелката на еден од мерачите постојано се поместувалa, докажувајќи дека постои различно електромагнетно поле на тоа место.

ČOVEK MERI ENERGETSKO POLJEНа едно место на планината има различно електромагнетно поле во однос на околината и таму понекогаш необјасниви работи што се случуваат, рече Саша Надфеи од Центарот за Екологија и истраги “Духот на Ртањ.”

местот го откриле селаните пред неколку години, а ова е доказ дека на ова место навистина се слулува нешто чудно, велат од центарот.
– Еве жителите самите почнаа да доаѓаат, а некои велат дека дури имале и некои визии овде – рече Надфеи.

Додека стрелката на мерната апаратура постојано се помрднувала, докажувајќи дека има електромагнетно поле, Надфеи им раскажал на новинарите како професор Велимир Абрамовиќ на истото место на 1 јануари 2011 добил смс порака како некој му честита среќна нова 2014. година.

– Друг човек доби чудна смс порака, имено мобилниот оператор му испратил смс да ја промени временската зона, точно е дека во близина на Бугарија, но сепак е на оддалеченост од 50 километри – вели Надфеи.

Интересно е дека и двете пораки се однесуваа на времето и фактот што има отчитувања на магнетно поле за нас е навистина важно и ќе продолжиме со истражување велат од центарот.

Telegraf.rs

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1