Шок на Сибир: Истражувачи слушнаа морничави човечки крици од утробата на земјата!


Група руски научници предводена од геологот, д-р. Азаков во 60-те години за време на една научна експедиција во Сибир, на длабочина од 14,4 километри под земја, откриле место од кое се слушаат страшни човечки врисоци.

-Свативме дека звукот доаѓа точно од внатрешноста на земјата. Слушнавме човечки гласови како врескаат од болка, изјави руски научник кој што беше на чело на истражниот тим, кој што дошол до ова шокантно откритие.ogan zemja

Група руски научници предводена од геологот, д-р. Азаков во 60-те години од минатиот век го пронашле „пеколот“! Тие за време на една научна експедиција во Сибир, на длабочина од 14,4 километри под земја, откриле место од кое се слушаат страшни човечки врисоци.

Вресоците ги снимале со микрофон кој го пуштиле во дупката за го слушнат движењето на земјата.

-Понекогаш слаб, но јасно одреден звук, за кој што мислевме дека доаѓа од нашата опрема, објаснувал доктор Азаков.

-После некое време свативме дека таквиот звук доаѓа од внатрешноста на земјата. Слушнавме човечки гласови како врискаат од болка, изјавил научникот.

-Иако еден глас беше кристално јасен, можеа да се слушнат и илјадници други, можеби и милиони гласови во позадина кои врескаат од патење, рекол Азаков.

Овој доказ никогаш не е офицјално потврден, но исто така не е и демантиран.

Тонската снимка е објавена децении подоцна…

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1