Што Фејсбук знае за вас? Тестирајте се и проверете!


Нашата личност во помала или поголема мера се манифестира или менува  во зависност од тоа колку својот вистински живот сме го “преселиле“ во виртуелниот свет.

Овој тест ќе ви покаже колку тоа е сериозно. fejsbuk

Научниците од Кембриџ универзитетот развија веб апликација Apply Magic Sauce, која има само една намена и задача – да ја процени вашата личност единствено на основа на вашиот Фејсбук профил.

Не треба да правите ништо, освен да се логирате на веб страницата со вашиот профил на Фејсбук и да проверите дали ова е тест кој ќе ве (пр)оцени подобро од вашите пријатели, родители, партнер, колеги на работа…

И тоа на основа на вашите „лајкови“ кои ги ставате на Фејсбук.

Тестот можете да го најдете овде

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1