Што ќе ви се случи денес: Сина месечина – клучен ден кога нешто се случува сега или никогаш


Овој месец за нас ќе значи носење на конечни одлуки кои сме ги одложувале. Сега настапуваат шансите кои се случуваат еднаш во живот. Сега се случуваат крупни, круцијални настани во нашите животи, тврдат астролозите.

Космичкиот феномен наречен “Сина месечина”, што ќе се случи денесво превод од англиски значи дека нешто ќе се случи сега или никогаш.moon-pic

Утре на небото ќе се појави “сина месечина”, која овој пат е во знакот на Водолија. Терминот “сина месечина” се користи кога во еден месец два пати на небото се појавува полната месечина. За прв пат овој месец се појави на 1 јули и во знакот на Јарец.

Оваа појава ќе видиме утре и само по 2018 година. Астролозите објаснуваат дека ова е крајот на предизвиците и лекции кои започнати во 2012 година.

“Енергијата на Сината месечина дополнително ја зајакнува ретроградната Венера. Ова е космички настан без преседан, тоа е навистина месец на транзиција. Тоа е како на небото да се судира да не успори. Овој месец конечно ќе значи донесување на одлуките кои ги одложуваме. Сега стапуваат шансите кога нешто се случува само еднаш во животот. Сега се случуваат клучни настани во нашите животи. Венера е планетата на љубовта, и таа сега здружена со месечината влијае на состојбата на љубов. И тоа не е било која. Сега ќе се случуваат љубови кои се случуваат еднаш во животот”, велат астролозите.

Тие веруваат дека појавата на сина месечина е моментот на откривање и решавање на многу проблеми. Се верува дека оние кои имаат сомнежи во бракот или во врската сега може да одлучат да стават крај на тоа, додека оние кои се сами може да се очекува да влезат во нова врска.

Терминот „сина месечина“ се користи за појавата на втора полна месечина во еден ист месец.

Годините имаат 12 полни месечини, со по една во секој календарски месец, но годините со сина месечина имаат 13 полни месечини.

Ова е првата Сина Месечина од август, 2012 година.

Следната Сина Месечина ќе биде во 2018 година.

Во историјата терминот „сина месечина“ бил користен за објаснување на ирационални настани.

Изразот „еднаш на сина месечина“ се употребува кога се опишува нешто што ретко се случува.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1