Сите клими се на ,,ON,, – рекордно потрошена струја


 

Според податоците на ЕВН вчера во Скопје се потрошени рекордни 5,4 милиони киловат часа електрична енергија.

За среќа од ЕВН велат дека не се очекуваат поголеми проблеми во снабдувањето со струја. Можни се само помали проблеми во оние делови од Скопје каде за време на зимскиот период не се користи струја за греењењ, а сега се користи за ладење па можно е мало преоптоварување на мрежата.

Синдикатот бара задолжителна клима и вода за вработените.

Синдикалците апелираат и приватните фирми да го поместат работното време, а и работодавачите мора да ги климатизираат просториите и да обезбедат вода за вработените.

Tags: , , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1