Сликовница за Гоце – младите да ги запознаат нашите револуционери


Сликовницата “Храброста на Гоце” е прв наслов од едицијата “Револуционери”. Оваа едиција ќе содржи пет наслови, а тематски ке обработува интересни случки од животите на нашите познати револуционери Гоце Делчев, Јане Сандански, Питу Гули, Никола Карев и Даме Груев.

Идејата е на што поинтересен начин младите да се запознаат со овие наши великани и нивните дела.

Foto goce strip

Издавачките планови на СТРИП КВАДРАТ се скромни и реални и се движат во доменот како на детската литература (сликовници, боенки,…), така и во доменот на стрипот.

Основачи на оваа издавачка куќа се Игор Јовчевски и Никола Темков, наши истакнати детски илустратори и стрип автори.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1