Соновникот на Баба Ванѓа


Пари – ако најдете – некој од вашето опкружување ви подготвува големо зло. Бидете внимателни со луѓето околу вас. Не земајте ништо од земјата – токму преку ова лошите луѓе се стремат да ви наштетат.

Земјиште – плодна земја навестува богат живот. Пустина – во иднина може да ве очекува сиромаштија и неприлики во работата. Ако видите напукано земјиште – најава за земјотреси, кои ќе земат жртви.baba-vanga-printskrin-1396272842-471497

Болест во сон – не го сфаќате како нешто трагично. Според библиското толкување болеста се испраќа до луѓето како казна за нивните гревови, за да се исчистат со мисли, чувства и дејства. Ако сонувате дека сте болни, виши сили предупредуваат дека е време да ја преиспитате својата позиција и вредности.

Бура – овој симбол се смета за божествена манифестација. Ако сте исплашени од молња или гром – тогаш не водите праведен живот, затоа се смета за предупредување од врвот. Однесувајте се внимателно кон своите желби и страсти.

Вазна – ја симболизира човечката душа, пријатни чувства ве очекуваат и сте пронашле хармонија – потрудете се да не ја изгубите.

Вампир – симбол на промени, судбински настани кои можат да доведат до страдања. Ако ве напаѓаат – тежок удар од судбината, можно е да изгубите некој близок или богат човек за вас.

Венчавка – проверка на чувствата кон сакана. Ако присуствувате на свадбата – ќе доживее всушност зголемено чувство на интимност.

Јаже – ако во сон ви се раскина – тоа е предупредување за смртна опастност. За да ги избегнете неприликите, потребно е да пројавите исклучително големо внимание.

Вода – симбол на промена, ажурирања. Ако пиеш во сон чиста студена вода – односите ќе се подобрат и ќе бидете вовлечени во процес на прочистување. На вас ќе гледаат со друго око.

Војна – многу лошо предзнак, болести и глад. Тешки времиња за возрасни и деца, а особено за младите – ќе војуваат и умираат. Ако учествувате во борбени дејства – неволја може да допре до вас и вашите најблиски. Бидете внимателни во своите активности.

Гавран – тоа секогаш е трагичен предвесник – со својот звук и дури со појавата е знак на неволја. Ако гавраните лебдат во воздух или во соба, тогаш со блиските наскоро ќе се отвори конфликт, во кој ќе страдаат многу луѓе.

Гостин – овој симбол значи неочекувана вест. Можни се непотребни трошоци. Сон во кој се подготвувате за гости – здодевен и униформен живот. Неочекувани гости – ќе добиете непријатна вест.

Гроб – ако видите погребна церемонија – во блиска време ќе се исправите лице в лице со внатрешен страв. Ако е напишано вашето име – треба да ги промените своите навики, дури и животот. Празен гроб – внатрешно опустошување.

Пари – ако најдете – некој од вашето опкружување ви подготвува големо зло. Бидете внимателни со луѓето околу вас. Не земајте ништо од земјата – токму преку ова лошите луѓе се стремат да ви наштетат.

Огледало – ако го видите сопствениот одраз, во реалниот живот сте заинтересирани многу за она што другите мислат за вас. Често ги анализирате своите постапки, но заборавате за внатрешната хармонија. Потрудете се да се погледнете во душата и тогаш вашиот живот ќе се исполни со среќа и радосни настани.

Ангел – ако сте виделе ангел во сон, ве чекуваат спокојни и среќни времиња. Ако видите ангел над главата на близок – навестува дека неговата душа ќе се пренесе во другиот свет.

Змеј – оди по земјата – судир со непријателот, кој е решен на отворена војна. Ако е зол – малку веројатно е да го победите, бидејќи тој е силен и суптилен.

Деца – ако се видите како дете – во реалниот живот нема да се однесувате соодветно. Ќе навредувате често, понекогаш ќе ги навредувате блиските без да забележите. Ако видите многу деца – сведоштво дека ви претстојат проблеми, за чие решавање се бараат дополнително време и напор.

Пат – прав и широк – во реалноста сте на добар но не сосема лесен пат. Ако патот е со кривини – вашите мисли и постапки можат да ви донесат лоши резултати. Се движите во неправилна насока.

Душа – ако ја видите својата душа над вашето тело – тогаш сте побожен. Секогаш добро размислувате пред да започнете нешто. Меѓу другите сте познат по чесноста, благородништвото и милосрдието. Ако се одделува од вашето тело – сериозна болест или смрт.

Еднорог – претставува среќа.

Жед – ако сте жедни во топло време – вашите мисли се свртени премногу кон материјалниот свет. Размислете за духовноста. Доколку во сонот ја угасите жедта со матна вода – вашите пријатели или колеги можат да ве предадат или излажат.

Икона – доколку во сонот иконата ви се наоѓа дома – ќе има верски спор, нарушување на хармонијата.

Исповед – ако се исповедате во сон – ќе извршите недостојна постапка виделина, за која ќе жалите. Ако сте во улога на свештеник – тежок период во кој најблиските ќе бараат спас од вас, но ќе ви биде тешко да им помогнете.

Книга – значи мудрост. Ако се многу – во реалноста се мачите да го изберете вашиот животен пат или приоритети.

Прстен – нерешени проблеми. Ако поставувате прстен на сакан/а – ја симболизира вашата верност.

Крст – простување, заштитени сте од зло. Ако носите крст – ќе простите на оној кој ве навредил. Ако ве простуваат на спиење – вашиот ангел-чувар ве чува од несреќа.

Крв – предупредува за конфликт со вашите блиски. Ако се обидувате да го запрете течењето на крвта, тагувате за ваш близок кој е мртов. Ако е на вашата облека – ваш близок ќе наштети на вашиот углед.

Мајка – ако ја сонувате како што е во реалноста – во блиско време не чекајте сериозни промени. Ако таа е мртва и ја сонувате – обрнете внимание на зборовите што ви ги кажува и на нејзините дејства – таа ве предупредува за нешто. Ако таа всушност е здрава и полна со сили, а во сонот е изнемоштена – однесувајте се внимателно кон неа, можно е несвесно да сте ја повредиле.

Молитва – ако се молите во сон – ве чека успех во делата, а во семејството ќе дојде радоста.

Молња – разурнувања и несреќа. Однесувајте се сериозно кон здравјето, особено на дишните патишта.

KURIR.MK

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1