Сонувал дека се поплавува Холандија – ја изградил Ноевата арка (Видео/Фото)


Холанѓанецот Јохан Хуиберс, пред 20 години сонувал дека се поплавува цела Холандија. Побожен одлучил да ја изгради арката на Ное и тоа со исти димензии како што е опишана во Библијата.

По 20 години арката е готова, потполно е функционална и прима посетители. Јохан вели ова нема врска со крајот на светот туку сакал да им покаже на луѓето дека бог постои.
Јохан е градежен работник и самиот работел на арката деноноќно, ја вкотвил во градот Дордрехт, јужно од Ротердам.

Иако арката не е доволно голема за да собере по два примерока од сите животински видови на Земјата, и во оваа арка има животни. Има живи животни, кои не бараат премногу труд околу нив како пони коњите, кучињата, овците, зајаци и егзотични птици, но има и многу пластични жирафи, бизони, горили, лавови, тигри, мечки.


Бродот на Јохан дури има и свој финкционален систем за собирање вода од дождовница, има и ресторан, кино и насекаде се прикажани сцени од животот на Ное.
Арката дури има и механизам за пакување храна која би можела да трае долго.
Вели дека не верува во пророштвото на Маите за крајот на светот и дека цела земја ќе е поплавена, а со неговата арка сака да ги натера луѓето да размислат за својата цел на Земјата. Хуиберс сега размислува во кое следно пристаниште би можел да отплови со својата арка.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1