Tag Archives: aids

Нови двајца пациенти излечени од Сида

Двајца пациенти кои истовремено боледувале и од сида и од рак, биле целосно излечени од ХИВ вирусот, откако примиле трансплантација на коскената срж.

______________________________________________________________________________________________________

Во Грција се повеќе случаи на СИДА

Според последните информации од здраствените институции во Грција драстично се зголемил бројот на заразени лица со ХИВ вирусот во Грција.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1