Tag Archives: arheolozi

Бугарите откриле миро на Св Никола во Созопол (Видео/Фото)

За време на ископувањата во манастирскиот комплекс “Свети Николај” во бугарскиот град Созопол, археолози пронашле сад со миро за кое претпоставуваат дека е од Свети Никола Чудотворецот.

______________________________________________________________________________________________________

Кралот Ричард трети закопан под паркинг? Археолозите ја ископаа вистината

Англиски археолози најавуваат дека го пронајдоа гробот на некогашниот величествен англиски крал Ричард Трети и тоа не било каде туку под паркинг во градот Лестер во Англија.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1