Tag Archives: асанж

Асанж невин! ДНК анализата покажала дека не е вмешан во секс аферата

Клучниот доказ предаден на Шведската полиција и кој бил основа за обвинение против основачот на веб страната „Викиликс“, Џулиан Асанж, за сексуален напад не ја содржи неговата ДНК.

______________________________________________________________________________________________________

Фото: Малите американчиња учат дека основачот на Викиликс е терорист

Во САД деновиве се појави контроверзна сликовница која ги учи децата да ги распознаваат терористите. Меѓу сликичките се наоѓа и онаа на Џулијан Асанж.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1