Tag Archives: basesku

Референдумот во Романија најверојатно невалиден – Басеску „се спаси“

Романскиот претседател Трајан Басеску најверојатно го „преживеа“ денешниот референдум.

______________________________________________________________________________________________________

Романците преку референдум ја кројат судбината на Басеску

Повеќе од 18,3 милиони Ромаци денеска имаат можност  да се изјаснат преку референдум и да ја одлучат дали Трајан Басеску ќе замине од претседателската функција.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1