Tag Archives: борис

Меѓународен тим повторно ќе ја отвори истрагата за падот на „кингерот“

Авионската несреќаво која загина претседателот Борис Трајковски повторно на дневен ред. Истрагата повторно ќе биде отворена на почетокот од 2013 година, а ќе ја водат експерти од Америка, Германија, Хрватска, Србија, Македонија и Босна и Херцеговина.

______________________________________________________________________________________________________

Истрагата за падот на кингерот на Трајковски се отвора одново

Истрагата за авионската несреќа во која загина поранешниот македонски претседател Борис Трајковски повторно ќе се отвора по предлог на министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески до својот колега во Босна.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1