Tag Archives: ген

Хомосексуалноста е наследна – научниците велат се пренесува од мајка на син (Видео)

Долгата дебата за тоа дали хомосексуалноста е генетска или работа на избор, доби нов правец, благодарение на истражувањата на Универзитетот во Тенеси.

______________________________________________________________________________________________________

Вирусот ХИВ помага во борбата против ракот

Еден од протеините од ХИВ вирусот, мутиран и придружен во терапијата против рак би можел да ја зголеми делотворноста на оваа терапија, покажале резултатите од истражувањето на група научници од Стразбур, а резултатите од ова истражување биле објавени во списанието „PLoS Genetics“.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1