Tag Archives: gradovi

Мелбурн најпосакуван град за живеење – Белград на 99 место, Скопје го нема на листата

Овогодинешната титула за најпосакуван град за живеење на светот ја зема Мелбурн. Веќе втора година по ред овој град важи за најомилениот во светот. На второ место е Виена, а на трето Ванкувер, покажала анкетата која што ја спровел”Economist Intelligence Unit” (EIU).

______________________________________________________________________________________________________

Четири града кои покрај официјалната имаат и своја валута

Доколку сакате да доживеете нешто ново, одете во еден од четирите града во Северна Америка каде освен државните долари имаат и сопствена валута.

______________________________________________________________________________________________________

Мислите во Македонија е жешко – видете ги овие температури

Ако мислевте дека пеколно време е во Мкаедонија, еве колку за утеха видете како е во останатиот дел од светот – и тешете се ако не друго. Ова се најтоплите земји во светот – би живееле овде ???

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1