Tag Archives: grobnica

Откриена нова масовна гробница во БиХ

Во местото Мишевиќи, во близина на Хаџиќ откриена е нова масовна гробница во која се претпоставува дека се закопани Бошњаци убиени во 1992 година.

______________________________________________________________________________________________________

Кој моќен македонски крал е погребан кај Бонче? – археолозите забрзано истражуваат (Видео/Фото)

Веќе еден месец археолозите од Институтот за историја на уметноста и археологија од Скопје и од прилепскиот „Завод и музеј” го истражуваат археолошкиот локалитет „Павла Чука” кај прилепско Старо Бонче.

______________________________________________________________________________________________________

Чудна гробница пирамида пронајдена во Турција

Гробница во облик на пирамида за која се верува дека е почивалиште на Кралот Antiochus е пронајдена на планината Nemrut од страна на тим Турски археолози.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1