Tag Archives: karta

Среде Атина географска карта со уставното име на Македонија – им ја шлапна в лице германски министер

Пред очите на грчката министерка за туризам Олга Кефалојанис во вторникот среде Атина беше распослана географска карта во која Република Македонија е запишана под уставното име со оригиналната кратенка МК, јавува дописникот на Нетпрес од Атина. Географската карта на која што е прикажана југоисточна Европа ја презентираше германскиот заменик-министер за труд Ханс Јоаким Фучел, во […]

______________________________________________________________________________________________________

„Сина карта“ за легално живеење и работење во Германија

Добри вести за студентите и висококвалификуваните. Германија од 1 август издава нови визи со без многу бирократија ќе се доаѓа до работна и престојна дозвола во оваа земја.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1