Tag Archives: kurbinovo

Ќе се градат конаци во Курбиново?!

Манастирската црква Свети Ѓорги во Курбиново,  која ја има најстарата македонска фреска Ангелот од Курбиново ( ставен и на банкнотите од по 50 денари) наскоро ќе добие конаци.

______________________________________________________________________________________________________

Симо од Курбиново- Војвода, молзи кози, си пука кога ќе сака и сонува за нудистичка плажа

Симо војводата од Курбиново – македонец до коска –  Војвода. Чува кози, си пука кога ќе му дојде, вози трактор и сонува да отвори нудистичка плажа.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1