Tag Archives: луѓе

Луѓето биле вешти риболовци и пред 42 илјади години

Повеќе од 39 илјади рибини коски и три јадици за фаќање риба се откриени во Јерималаи во источен Тимор на 50 метри надморска височина, изјавила Су О` Конор од одделот за археологија на Австралискиот Национален Универзитет.

______________________________________________________________________________________________________

Ова се најпаметните луѓе во светот!

Многумина сметаат дека паметот и интелегенцијата се синоними. Меѓутоа интелегенцијата е способност на брзо и ефективно снаоѓање во нова и непозната ситуација. Таа може да се измери преку тестови на интелегенција.

______________________________________________________________________________________________________

Како да се справите со „напорните“ емотивно проблематични луѓе! – Четири совети

Односот во кој некој е победник, а некој губитник никогаш не е одржлив на долги патеки. Мирот не може да се одржи на разнишана и лажна основа.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1