Tag Archives: maisko

На Маите им дојде преку глава – не лажете народ нема крај на светот

Маите во Гватемала ја обвинија владата и туристичките организации за ширењето на митот за крајот на светот и обидот од тоа да направат пари.

______________________________________________________________________________________________________

Пророштво на Маите – три месеци до крај на светот?

Останало уште точно три месеци до прочуениот 21 декември 2012 година – датата за катаклизма, на која завршува календарот на Маите, а кои по некои размислувања претставува крај на светот. Сепак, премногу наивно е да се верува дека апокалипсата ќе се случи за некои 90 дена.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1