Tag Archives: maraton

Во Охрид започна одржувањето на 26 маратон

Денеска од Свети Наум маратонците запливаа и го започнаа 26 по ред Охридски маратон.

______________________________________________________________________________________________________

Неверојатно – Без рака и без нога трча маратон 217 километри

Крис Мун ги загубил десната рака и нога во експлозија за време на надгледувањето на процесот на деминирање во Мозамбик во 1995 година, но само една година по несреќата, решил да учествува во лондонскиот маратон.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1