Tag Archives: marija magdalena

Видео/Фото: Доказ на хартија – Исус бил оженет со Марија Магдалена

,, Мојата жена со која живеам, ќе биде ученичка,, рекол наводно Исус а тоа било запишано на овој древен коптски папирус кој поради дијалектот и обликот е сместен во Горен Египет, во средината на IV век на новата ера. Неодамна откриениот фрагмент би можел да ги ,,раздрма,, темелите на христијанството.

______________________________________________________________________________________________________

Продолжува дешифрирањето на кодот на Да Винчи? Откриена слика на Марија Магдалена со Исусовото дете!?

Мекларен е убедена дека на сликата не е прикажана Богородица со Јован Крстител, туку Марија Магдалена со детето од Исус.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1