Tag Archives: mona liza

Вистинската Мона Лиза 10 години постара од парискиот оригинал?

Сликата позната како „Мона Лиза од Ајлворт“ е нешто поголема од оргиналот во Лувр, кој е насликан десет години по портретот од Ајлворт, а веќе долго време се расправа за нејзината автентичност тврдат ликовни експерти.

______________________________________________________________________________________________________

Италијанците барaат: Французи, вратете ни ја нашата Мона Лиза!

Во Италија е покрената кампања за враќање на Мона Лиза на Да Винчи во “родниот град” Фиренца, во петицијата до сега се собрани 150.000 потписи.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1