Tag Archives: otrovna

Кај Дубровник уловена една од најотровните риби на светот (Фото)

И покрај тоа што е отровна, оваа риба е вистински специјалитет во Јапонија, но, куварите мораат посебно да се едуцираат како истата да ја подготват.

______________________________________________________________________________________________________

Пластичните шишиња за вода се ОТРОВНИ !

На тестовите за време на истражувањети откриени се траги на антимон, хемикалија која се користи во изработка на полиетилен терефталат (ПЕТ) амбалажа,  што најчесто се користи од страна на производителитр на минерални води.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1