Tag Archives: pedofili

103 педофили во Македонија – 35 години, невработени, во брак – најчестиот опис

Маж на околу 35 години, со ниско образование, невработен, живее во град, оженет и има деца – ова е генералниот профил на педофилите покажала анализата на податоците од Посебниот регистар за осудени лица за педофилија. Каде има регистрирано 103 педофили.

______________________________________________________________________________________________________

Отецот Бенедикт ги брани педофилите: Тинејџерите се тие кои ги заведуваат свештениците

Во неодамнешното интервју за американскиоте National Cathholic Register, отецот Бенедикт Грошел (78), изјавил дека тинејџерите се всушност тие вистинските виновници кои што ги заведуваат свештениците, а потоа црквените луѓе се соочуваат со сексуални прекршоци.

______________________________________________________________________________________________________

Педофилите ќе мора да објават статус на Фејсбук

Од 1 август годинава сите осудени педофили, силувачи, и други сексуални престапници ќе мора на социјалните мрежи да објават статус дека се сторители на сексуален напад. Педофилите ќе мора да прецизираат дека се осудени за напад на деца.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1