Tag Archives: prijavuvanje

Пријавете се за „Појадок на мост 2012“ на 23 септември на Камениот мост во Скопје

Околу 2.000  е бројката на граѓани кои може да се пријавaт за „Појадок на мост“, мафиестација која по 3 пат се одржува на Камениот мост. Ќе се одржи на 23 септември, од 9 до 11 часот. Организатор е град Скопје.

______________________________________________________________________________________________________

Олеснета постапката за пријавување и одјавување за работниците со договор на определено време

Воведена нова процедура која значително ќе ја олесни работата на работодавачите. Праксата со вработените на определено време да се одјавуваат па потоа во ист ден повторно да се пријавуваат ќе стане минато.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1